středa 3. března 2010

Děti - budoucnost národa

Lidé jsou, stejně jako každý jiný živočišný druh, schopní přežívat pouze pomocí potomků. Kdybychom se nerozmnožovali, tak zkrátka a jednoduše podle nemilosrdných pravidel přírody vyhyneme. Ovšem, na rozdíl od zvířat my vsázíme na své děti, že nám vrátí "investovanou" péči a postarají se o nás, až zestárneme.

Dnešním výrazným problémem (nejen v České republice) je zanedbávání výchovy dětí. Z nové generace rostou mladí lidé oddávající se alkoholu, drogám, různým radovánkám, nezodpovědní, připravení celý život otročit kvůli pár pozlátkům, neschopní kritického myšlení a seznam problémů by mohl pokračovat hodně dlouho. Ano, existují výjimky, ale je jich hanebně málo.


Pojďme se nyní podívat na další citaci z Athlorela, tentokrát z druhé kapitoly:



"Správný vývoj dětí

Dnešní systém je založen na penězích (viz další kapitola). To znamená, že vývoji dětí není ve většině případů ze strany rodičů věnována 100% pozornost, protože se musejí starat i o jiné věci, například vydělávání peněz. Může proto dojít k velice nežádoucímu jevu, takzvanému "zanedbávání dětí".

Každý z vás si umí představit, o co se jedná - dítě se často stýká s nevhodnými lidmi, stane se členem nějaké party, začne mluvit sprostě, velice předčasně přičichne k alkoholu, cigaretám či drogám (viz kapitola 5), v ještě horším případě se podílí na šikaně, začíná předčasně sexuálně žít, nemá respekt k žádným autoritám a tak dále.

Jak takové věci vzniknou? Jednoduše - děti většinou potřebují nějaký vzor, a když ho pro nedostatek času rodičů nenacházejí doma, tak se začnou rozhlížet kolem sebe. Právě podobní "raubíři", co vedou tyto party, mívají respekt v okolí a může se velice snadno stát, že naše dítě zatouží být jako šéf party, která je postrachem městečka. Lidé rádi slyší chválu, i kdyby měla pocházet z nesprávného zdroje.."


Pokud budeme zanedbávat výchovu a vývoj generace lidí, kteří přijdou pro nás, vrátí se nám pověstnou bumerangovou smyčkou. A bude to hodně, hodně bolestivý návrat.

Žádné komentáře:

Okomentovat